Joris Delle heeft vrijdag via zijn Instagram-account gereageerd op het nieuws dat NEC hem uit de selectie heeft gezet. Er komt zo een vroegtijdig einde aan de samenwerking tussen de keeper en de club. Lees zijn verklaring hieronder.
Er is veel gezegd over mijn situatie. Ik wil het graag een beetje toelichten. Ik heb veel vragen gekregen die ik zal proberen te beantwoorden.

De technische staf heeft besloten om de play-offs zonder mij in te gaan. Het feit dat ik niet meer tot de selectie behoor is daar een consequentie van en niet mijn keuze. We hebben hierover gesproken en ik respecteer de keuze, net als dat ik de staf en al hun werk dit seizoen respecteer.

Ik heb twee seizoenen bij NEC gespeeld. Ik heb de vreugde van overwinningen gekend, het verdriet van degradatie en de frustratie na enkele resultaten maar ik heb al die tijd honderd procent gegeven. Zelfs in moeilijke tijden stond ik er altijd.

Supporters zijn gepassioneerd, soms zelfs iets te. De relatie tussen spelers en fans is soms wat tumultueus geweest, maar er is een gemeenschappelijk doel: de play-offs winnen. Ik ben nu de grootste fan van mijn ploeggenoten en hoop dat jullie, de supporters, hen op de beste manier zullen steunen.

Wat betreft het vervolg van mijn carrière lees ik dat sommige mensen me al afschrijven. Ik denk dat ik nog een paar jaar heb voordat ik daarover ga nadenken.

Bedankt.

Ik wens jullie het beste.

Foto: Rob Koppers