Rens van Eijden kon zijn woorden van een week geleden tegen Almere City FC (0-1) eigenlijk herhalen na het duel met De Graafschap. NEC speelde in de eerste helft redelijk, maar scoorde niet en verloor uiteindelijk met 2-0.

"Een vervelende middag", begon Van Eijden bij FOX Sports. "Als je dit weggeeft en de punten niet meeneemt. In de eerste helft speelden we goed. Na rust lieten we De Graafschap in de wedstrijd komen door veel balverlies. We wilden per se blijven voetballen en schoten de bal niet weg. Daardoor kregen zij het gevoel dat er iets te halen viel. Voor de goals was dat ook al. Zij kregen het gevoel dat het druk zetten loonde, terwijl ze het slecht deden."

In de eerste helft kreeg NEC meerdere kansen op een goal. "Dan moet je jezelf belonen. We hadden misschien nog een penalty mee moeten krijgen, maar goed. Dit is hetzelfde verhaal als vorige week. We laten het zelf liggen, dit hebben we volledig aan onszelf te wijten. Of het aan volwassenheid ligt? Dat vind ik een makkelijk excuus. Deze jongens hebben het allemaal afgedwongen om hier te spelen, dan mag je ook verwachten dat er geen jeugdigheid is. Het is simpel, van dit soort momenten moeten we ook weer leren. Vorige week hadden we minimaal gelijk moeten spelen, vandaag hadden we moeten winnen. Dan was het een goede start van het seizoen geweest."

Foto: Rob Koppers