De harten van de aanhang van je nieuwe club veroveren kan soms even duren. Oussama Tannane weet echter hoe je dit vanaf je debuut voor elkaar krijgt en liet dat vrijdagavond ook bij zijn nieuwe club Umm Salal SC direct zien.

Aannemen, even kijken naar het vijandige doel en uithalen. Geen heel opvallende actie van een aanvallende middenvelder zou je denken. Wel als je het doet vanaf de eigen helft en al helemaal als je het in twee opeenvolgende seizoenen tijdens de debuutwedstrijd voor je nieuwe club doet. Het lijkt het handelsmerk van voormalig NEC’er Tannane te zijn geworden.

Nadat de Marokkaans international het tijdens zijn debuutwedstrijd voor NEC afgelopen seizoen (0-1 verlies tegen FC Twente) al eens probeerde op een dergelijke wijze, deed de linkspoot dat tijdens zijn debuut voor het Qatarese Umm Salal nog eens dunnetjes over. Waar de poging tegen de Tukkers rakelings naast ging, kwam Tannane in de seizoensopener van zijn nieuwe club tegen Al Sadd iets dichterbij. Zijn poging vanaf eigen helft belandde echter via de paal naast het doel, waardoor Tannane ook bij zijn debuut in Qatar niet op het scoreformulier belandde. Tot opwinding leidde de poging wel, waardoor de supporters van zijn nieuwe club zich ongetwijfeld verheugen op meer spektakel vanuit de fluwelen linker van de ‘balvirtuoos voor wie de cornervlag een buiging maakt.’ Umm Salal verloor het duel met Al Sadd uiteindelijk wel. Het werd 1-3.

Bekijk hieronder de spectaculaire doelpoging van Tannane van eigen helft.

Foto: Rob Koppers