In de strijd tegen degradatie is NEC er niet in geslaagd punten te pakken tegen Heracles Almelo. Een voorsprong werd in de laatste minuten uit handen gegeven, en om het nog erger te maken scoorde Amoah in de laatste minuut van de wedstrijd de winnende treffer voor Heracles: 1-2. Dat ook nog eens terwijl de Almeloërs op dat moment met een man minder op het veld stonden.
Heracles begon beter aan de wedstrijd, wat resulteerde in goede mogelijkheden. Na een lange uittrap controleert Bryan Linssen de bal prima, waarna zijn inzet op formidabele wijze wordt gekeerd door Dennis Gentenaar. Een paar minuten later moet Gentenaar op nieuw aan de bak na een kopbal van Ben Rienstra. De eerste kans van NEC kwam in de 8e minuut via Kevin Conboy, maar zijn schot vloog over het doel van Remko Pasveer.
Tegen de verhoudingen in kwam NEC in de 20e minuut op voorsprong. Soren Rieks stuurde Michael Higdon op het juiste moment de diepte in. De Engelse goalgetter tikte de hoge pass langs de uitkomende doelman Pasveer en schoot de bal vervolgens in het lege doel: 1-0. Higdon maakte hiermee zijn 14de doelpunt van het seizoen, daarmee staat hij vijfde in de Nederlandse topscoordersranglijst. Daarna kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Een schot, van Samuel Stefanik, van afstand werd niet beloond met een treffer.
In de 31e minuut leek Heracles op gelijke hoogte te komen. Thomas Bruns passeerde enkele NEC-verdedigers en kon vanaf zeven meter uithalen op Nijmeegs doel. Via de vingertoppen van Gentenaar belande het schot tegen de lat. Een minuut later kreeg Higdon een kopkans, maar dat schot was een makkelijke prooi van Pasveer. Na veertig minuten krijgt Heracles via Mark Uth een kans. Zijn schot wordt gepakt door Gentenaar. Daardoor ging NEC met een voorsprong de rust in.    
Eerste schot in de tweede helft was voor Jakob Jantscher, maar ruim naast het doel van Pasveer. Een minuut later kwam er een grotere kans. Ryan Koolwijk dook ineens op in de zestien van de tegenstander, maar hij zag dat zijn schot werd gekeerd door Pasveer. Alireza Jahanbakhsh kon de rebound vervolgens niet in het doel schieten, zijn schot ging hoog over.
Vervolgens breekt er een hele lange saaie fase in de wedstrijd aan. Heracles lijkt niet in staat kansen te creëren, en NEC hoeft niet echt naar voren. In de 67e minuut krijgt NEC om zijn voorsprong te vergroten. Uit een hoekschop komt de bal op het hoofd van Lasse Nielsen terecht, maar hij kan de bal net niet genoeg richting geven om een doelpunt te maken. Niet veel later kreeg Jahanbakhsh een kans om de marge te verdubbelen. Nadat hij vrij voor de keeper kwam, door een kopbal van Hans Mulder, schoot hij de bal nipt naast het doel van Pasveer.
In de 79e minuut komt Heracles enigszins onterecht op gelijke hoogte. Een afvallende corner wordt door Linssen opnieuw ingebracht. Conboy lijkt de bal weg te kunnen koppen, maar zijn kopbal komt recht voor de voeten van linksback Jason Davidson. De Australiër twijfelt niet en haalt van vijf meter hard uit: 1-1.
Drie minuten later moeten de Almeloërs met tien man verder. Mike te Wierik krijgt zijn tweede gele kaart voor een overtreding op Rieks. NEC kon van die man-meer situatie niet profiteren. In de derde minuut van de blessuretijd kreeg NEC een enorme kans om de wedstrijd te beslissen. Na dat Pasveer naast de bal zat kan Rieks van dichtbij de bal niet in het doel krijgen. Een minuut later kreeg Higdon de kans op een treffer maar dat werd tegengehouden door Pasveer. Uit de counter kan Heracles met tien man wel scoren. Nadat Bel Hassani enkele NEC-spelers makkelijk passeerde kon hij de bal daarna op de achterlijn makkelijk voorgeven op de geheel vrijstaande Mathew Amoah. De Ghanees kreeg besliste de wedstrijd in de laatste minuut van de blessuretijd: 1-2.    

Scoreverloop:
1-0: ’20 Higdon
1-1: ’79 Davidson
1-2: ‘90+5 Amoah.
Gele kaarten:
Linssen, Te Wierik. Rieks.
Rode kaarten:
Te Wierik (twee keer geel)
Opstelling NEC: Gentenaar; Vermijl, Nielsen, Conboy, Leiwakabessy; Jahanbakhsh(Castillion), Rieks, Stefánik, Koolwijk(‘51 Mulder), Jantscher(82 Hemlein); Higdon.
Opstelling Heracles: Pasveer; Te Wierik, Schenkeveld, Rienstra, Davidson; Quansah, Bruns(Veldmate ’74), Tannane; Rosheuvel(61 Bel Hassani), Uth(57 Amoah), Linssen.
Scheidsrechter: Kevin  Blom.