NEC heeft vrijdagavond een knap punt overgehouden aan het duel in en tegen Groningen. De Nijmeegse formatie staat door het 0-0 gelijke spel op een stevigere vijfde positie op de ranglijst en houdt concurrent FC Groningen op vier punten.

Modderfestijn
De grasmat in de Euroborg was al voorafgaand aan het duel een modderfestijn. Dit werd alsmaar erger naarmate het duel vorderde. Zowel de thuisploeg als NEC konden de bal slechts enkele malen overspelen naar dezelfde kleur. Tot echte 100% kansen kwamen beide ploegen daardoor dan ook niet.
Wel was NEC via Bikel met een afstandsschot dichtbij de openingstreffer, maar hij zag zijn schot de paal toucheren. Navarone Foor was daarvoor met een lob ook dichtbij de 0-1, maar Padt stond goed opgesteld om de bal over te tikken. FC Groningen stelde daar helemaal niks tegenover. De mannen van trainer Van der Looi weten het hele seizoen al moeilijk kansen te creeëren. Beide elftallen zochten met een 0-0 stand de kleedkamers op.

Evenwicht
In de tweede helft zette FC Groningen iets meer gas en leverde dat ook mogelijkheden op, maar tot serieuze doelpogingen kwam de ploeg wederom niet. Of doelman Jones stond goed opgesteld om de bal uit de lucht te plukken of de Groningers hadden hun vizier niet op scherp staan.
In de tegenaanval, waarin NEC dit seizoen een van de besten is, kwam het enkele malen gevaarlijk eruit. Limbombe en Santos hadden de mogelijkheid om alsnog NEC aan de leiding te brengen, maar mede door het onbespeelbare veld kwam deze er maar niet. In de laatste tien minuten van de wedstrijd hadden de Groningers nog mogelijkheden om de zege alsnog naar zich toe te trekken, maar onder andere NEC-verdediger Golla redde op de doellijn. Hierdoor golfde het spel gedurende de wedstrijd op en neer en stonden de ploegen aan het eind van het duel daarom ook terecht in evenwicht: 0-0.
Aanstaande woensdag speelt NEC opnieuw een Eredivisie-duel. Dan wacht in De Goffert een thuiswedstrijd tegen FC Twente. Dat duel begint om 18.30 uur.

Wedstrijdstatistieken:
Score: 0-0

Geel:    Hateboer (FC Groningen) Limbombe, Appiah (NEC)

Opstelling FC Groningen: Padt; Hateboer, Reijnen, Lindgren, Tamata (Payne/46); Kappelhof, De Leeuw, Tibbling, Linssen; Rusnak (Idrissi/53) en Sörloth
Opstelling NEC: Jones; Kane, Dumic (Rayhi/76), Golla, Woudenberg; Bikel, Foor, Breinburg; Appiah, Santos en Limbombe