NEC blijft de komende jaren te zien op ESPN. De van origine Amerikaanse zender heeft een akkoord gesloten met de Eredivisie CV. Dit betekent dat tot zeker medio 2030 alle wedstrijden uit het Nederlands betaald voetbal op de betaalzender te zien zijn. Met de deal is 750 miljoen euro gemoeid.

Dit meldt de Eredivisie dinsdag via de eigen kanalen. De nieuwe deal heeft positieve gevolgen voor NEC. Het per jaar te verdelen bedrag onder de betaald voetbalclubs wordt verhoogd van zo’n 80 miljoen euro naar ongeveer 135 miljoen. Dat is een verhoging van ongeveer 60%. Dit seizoen ontvangt NEC 2,4 miljoen euro aan televisiegelden, wat aan de hand van dit percentage zou stijgen naar bijna 4 miljoen euro per jaar.

Een consortium van televisieaanbieders in Nederland, te weten KPN, VodafoneZiggo, Odido en Delta Fiber deden eerder dit jaar ook een bod op de rechten. Hier was naar verluidt nog meer geld mee gemoeid dan ESPN bood. De aanbieders zeggen teleurgesteld te zijn en zijn van mening dat ESPN bevoordeeld is door de Eredivisie CV. Eerder sprak het consortium al over “afspraken gemaakt in achterkamertjes” tussen de ECV en ESPN.

Waar de samenvattingen van NEC te zien zijn na 2025, is nog niet bekend. Vooralsnog zenden zowel de NOS als ESPN samenvattingen uit.

Foto: Orange Pictures