NEC heeft vrijdagavond Helmond Sport weten te verslaan. In Helmond werd er met 2-3 gewonnen. Anass Achahbar scoorde twee keer en Brahim Darri maakte zijn eerste doelpunt van het seizoen. De eerste treffer van Achahbar was er een die ongetwijfeld nog vaak herinnerd wordt door menig NEC’er.NEC begon zonder aanvoerder Rens van Eijden aan de wedstrijd. Hij ontbrak wegens een knieblessure. Joey van den Berg nam de band over. Het centrale duo bestond zodoende uit Bossaerts – Kvída.
Na drie minuten ontstond het eerste gevaar voor Helmond Sport, via twee corners, die werden gekeerd door Alblas, leidde het niet tot een doelpunt voor de thuisploeg. Al vroeg in de wedstrijd kregen de Helmonders al diverse kansen, maar lieten deze onbenut. Na bijna een kwartier spelen kreeg NEC via Achahbar de eerste kans van de wedstrijd voor het doel, hij probeerde het met een afstandsschot.

Geheel tegen het wedstrijdbeeld in was het Achahbar die op aangeven van Darri vanuit een geweldige omhaal zorgde voor de 0-1. NEC kreeg na de goal meer controle over de wedstrijd en dit resulteerde na ruim een half uur spelen in 0-2: Darri schoof de bal op aangeven van Okita in de korte hoek. Enkele minuten later vloerde Lartey-Sanniez verdediger Poelmans van Helmond Sport en ging de bal op de stip, Zeldenrust schoot deze beheerst binnen: 1-2. Kort daarna leek Helmond Sport te gaan scoren, echter was het Kvída die met een sliding de bal van de lijn haalde. Vlak voor rust kwam Braken na een goede aanname vrij voor Helmond-doelman Van Gassel, maar hij kon deze keren. Zo ging NEC tegen de verhoudingen in met 1-2 de rust in. Daar waar de thuisploeg meer kansen kreeg en maar één keer scoorde, was NEC effectiever met twee doelpunten uit vier kansen.