In aanloop naar het uitduel tegen PSV zal NEC-trainer Rogier Meijer moeten gaan kijken hoe hij het achterin wil gaan neerzetten. Philippe Sandler was namelijk afwezig tijdens de training op dinsdag, terwijl collega-verdediger Bram Nuytinck maar deels meetrainde.

Nuytinck moest zich laten wisselen tijdens het duel tegen Sparta (1-1). De ervaren verdediger leek zich te verstappen, maar kon tot de rust doorspelen. Na de thee kwam hij echter niet meer terug het veld op. Sandler stond er toen nog wel in, maar kon maar een uurtje spelen na het blessureleed eerder dit seizoen. Op vakantie stapte hij op een stukje glas, waardoor hij achterliep in de voorbereiding. Tot overmaat van ramp wilde hij daarna te snel fit worden en viel hij juist terug. Tegen Sparta maakte hij zijn eerste minuten van dit seizoen.

Meijer zou bij afwezigheid van zowel Nuytinck als Sandler centraal achterin kunnen kiezen voor Mathias Ross en Calvin Verdonk. Dat zou betekenen dat Youri Baas als linksback zou fungeren, terwijl hij tegen Sparta zelfs nog linksbuiten speelde. In Rotterdam raakte ook Brayann Pereira geblesseerd, maar hij was al snel weer fit.

Foto: Orange Pictures