Het Deense Brondby zou volgens een podcast van Transfervinduet BT interesse hebben getoond in de diensten van Magnus Mattsson. De vleugelspeler ligt in Nijmegen vast tot de zomer van 2024.

Brondby zou Mattsson al jaren op de radar hebben staan, maar greep vorig jaar naast de destijds gewilde vleugelaanvaller. Na anderhalf seizoen bij NEC heeft de 23-jarige Deen nog altijd zijn perfecte positie niet gevonden. Technisch directeur Carlos aalbers schaalt hem niet eens in als aanvaller, maar ziet Mattsson meer als middenvelder. Met Oussama Tannane en Mikkel Duelund is de concurrentie daar niet mals.

Middenvelder

Als linkervleugelaanvaller speelde Mattsson echter het gros van de wedstrijden dit seizoen mee. Toen Ibrahim Cissoko tegen SC Cambuur en RKC Waalwijk in de basis startte, verkaste Mattsson naar de rechterflank. Alleen in het duel met Fortuna Sittard in de beker stond hij lager op het veld, maar in de met 3-2 gewonnen wedstrijd had NEC ook weinig controle op het middenveld met enkel Lasse Schöne op zes.

Seizoen

Mattsson raakte in de voorbereiding geblesseerd aan zijn enkel en kampte uiteindelijk langer met die kwetsuur dan op voorhand gedacht werd. Tegen FC Utrecht op vrijdag 16 september maakte hij zijn rentree, waarna hij alle negen wedstrijden in de basis stond. Hij scoorde tweemaal, een keer gaf hij de assist.

Brondby

Brondby bezet momenteel de 10e plaats met nog vijf wedstrijden te spelen op het hoogste niveau van Denemarken. De club is in het bezit van een nieuwe eigenaar, dezelfde groep die ADO Den Haag recentelijk overnam. Mogelijk kan de club daardoor een transfersom ophoesten.

Foto’s: Orange Pictures