Oussama Tannane is hersteld van zijn griep en is weer beschikbaar als aanvallende middenvelder voor Rogier Meijer. De oefenmeester zal niet lang aarzelen over de terugkeer van de Marokkaan. Mikkel Duelund, tegen Utrecht nog de nummer tien, zal daarom moeten hopen op een plaats op linksbuiten. Sinds zijn rentree doet Magnus Mattsson echter ook een gooi naar die positie. Wie verdient de voorkeur van Meijer? Bij de Jarda Podcast zijn de mannen eensgezind.

Een luisteraar stuurde de vraag in of Mattsson in de basis moet starten aankomende zondag. “Ja”, zeggen Jeroen Rengers en Julian Paardekooper. “Zeker ook gezien de wedstrijd die je gaat krijgen. Vorig jaar speelde hij ook goed in de uitwedstrijd tegen Feyenoord, hij is de enige met een beetje diepgang. Dat ga je wel nodig hebben”, analyseert Paardekooper.

De Deense aanvaller liet afgelopen week optekenen niet geheel tevreden te zijn met zijn productiviteit vorig seizoen. Tegen Fortuna Sittard mocht hij tien minuten voor tijd invallen en een week later stond hij, door een blessure van Tannane, aan de aftrap tegen FC Utrecht. In deze wedstrijd kreeg Mattsson twee grote kansen, maar helaas stond keeper Vasilios Barkas tweemaal in de weg.

Duelund

Wie wel al een doelpunt achter zijn naam heeft staan is Mikkel Duelund. De Deense aanvallende middenvelder scoorde een knappe kopbal tegen FC Volendam en gaf ook nog eens twee assists in die wedstrijd. “Duelund deed het goed in de eerste paar wedstrijden van het seizoen, vooral in samenwerking met Tannane”, zegt Rengers. “Desondanks zou ik voor Mattsson kiezen. Die creativiteit heb je wel nodig.”

“Je kan ook voor iets anders kiezen. Ik sluit niet uit dat je dan met Duelund als valse spits speelt en dat je Nany Dimata eraf haalt”, aldus Paardekooper. In dat geval kunnen Dimata en Ibrahim Cissoko als jokers gebruikt worden denken de mannen. “Ik vind dat niet eens zo’n gek idee. Je hebt dan Duelund in de spits die daar een beetje uit kan bewegen. Mattsson en Tavsan kunnen dan die ruimte induiken”, legt Dennis Arns uit.

Wie zou jij linksbuiten opstellen?

Luister hieronder naar de discussie in de nieuwste aflevering van de Jarda Podcast!