Er ontstond maandagavond wat commotie rondom de parterrevakken in De Kuip. Die zouden namelijk leeg moeten blijven tijdens de bekerfinale op zondag 21 april. Dat zou betekenen dat er een flink wat kaarten ingeleverd moesten worden, maar het ligt wat genuanceerder. Voorzitter van de SV, Jeroen Rengers, legt in de Jarda Podcast uit dat dit nauwelijks invloed heeft op de kaarten die NEC krijgt.

De KNVB liet weten de parterrevakken niet te verkopen omdat ze geen netten willen rondom het veld. Ook willen ze het risico verkleinen dat de wedstrijd gestaakt wordt wegens het gooien van spullen op het veld. “Dat scheelt gewoon paar duizend kaarten, maar koste wat het kost willen ze dat niet gaan doen,” vertelt Rengers. “Dat heeft lichte invloed op het aantal kaarten wat NEC krijgt, zo’n honderd tot tweehonderd. En dan wordt er ook gezegd dat Feyenoord aanspraak gaat maken voor de lange zijde, maar ze kunnen van alles roepen. De KNVB is de baas en het gaat gewoon verdeeld worden met twee vakken achter het doel.”

Dan voegt Rengers toe: “Het gaat nu alleen om de parterrevakken aan de lange zijde. De parterrevakken achter de goal die blijven gewoon staan. Dat zijn vaak de sfeervakken en daar zullen dan wel netten worden geplaatst, maar bij het uitvak zullen de lexaanwanden naar beneden worden gehaald zodat het qua zicht overal gelijkwaardig is. En dan kan het allemaal worden ingevuld wie waar gaat zitten.”

Het is nu aan NEC, Feyenoord, de KNVB en de organisatie van De Kuip om de puzzel in elkaar te leggen over hoe het er 21 april allemaal uit gaat zien. NEC communiceerde een dag na de gewonnen halve finale al informatie over de kaartverkoop, die 22 maart start.

De gehele nieuwe aflevering van de Jarda Podcast luister je hieronder!

Foto: Orange Pictures