Voor Bram Nuytinck en Patrick Pothuizen was de thuiswedstrijd tegen Sparta er een met een speciaal tintje. De 19-jarige Nuytinck debuteerde als basisspeler. Voor Pothuizen (37) was het zijn 400e competitieduel als profvoetballer.
Nuytinck, afkomstig uit de eigen jeugdopleiding van NEC, stond onverwachts in de basisformatie, omdat de zieke Jeroen Heubach de wedstrijd moest laten schieten. De jonge Maldenaar had in de laatste wedstrijd voor de winterstop zijn debuut in een officiële wedstrijd voor NEC gemaakt, met een invalbeurt in de bekerwedstrijd tegen FC Groningen.
Patrick Pothuizen, sinds het aantreden van Wiljan Vloet bij NEC weer basisspeler in Nijmegen, bereikte zaterdagavond de doelstelling die hij voor aanvang van dit seizoen voor zichzelf had gesteld. Met het duel tegen Sparta erbij staat de teller van ‘Potje’ nu op 400 competitiewedstrijden in het betaald voetbal.
De Culemborger begon in het seizoen 1992/1993 bij Vitesse. Voor de Arnhemmers zou hij in twee periodes in totaal 18 duels spelen. In een halfjaar als huurling bij Dordrecht’90 kwam hij tot 10 wedstrijden en hij speelde exact 100 competitieduels voor FC Twente. De overige 272 keer droeg hij het shirt van NEC. In Nijmegen is Pothuizen aan zijn twaalfde seizoen bezig, verdeeld over twee periodes.
Bron: De Gelderlander