Wilfried Bony debuteert dit weekend nog niet voor NEC. Bronnen binnen de club bevestigen tegenover ForzaNEC dat de werkvergunning van de 33-jarige Ivoriaan nog niet is binnengekomen. Had Bony mee willen doen, had hij die voor vrijdagmiddag 12:00 moeten ontvangen.

NEC heeft direct na de transfer een werkvergunning voor Bony aangevraagd toen ze hem contracteerden tot de rest van dit seizoen. Dat proces duurt gemiddeld tien dagen, waardoor de Ivoriaan er net wel of net niet bij kan zij tegen Zwolle. “Als de werkvergunning binnen is, dan gaat hij meteen wedstrijden spelen”, aldus Rogier Meijer vorige week nog tegenover de Gelderlander. “We gaan hem niet eerst vijf weken trainen. We zullen, met de staf, per wedstrijd gaan kijken hoeveel minuten hij kan maken.”

Bony zat sinds november 2020 zonder club, nadat hij moest vertrekken bij Al-Ittihad in Saoedi-Arabië en hield sindsdien zijn conditie op peil bij Newport Country, dat uitkomt in het vierde niveau van Engeland. “Natuurlijk heeft Bony een trainingsachterstand, maar we gaan proberen deze zo snel mogelijk weg werken. We moeten afwachten hoe fit hij is. Vergis je niet, 150 wedstrijden in de Premier League en een WK. Dat zegt genoeg”, aldus de oefenmeester.

Foto: Rob Koppers