Robin Roefs heeft donderdag zijn debuut gemaakt voor Jong Oranje. In Het Goffertstadion mocht de goalie na rust zijn opwachting maken. Youri Baas mocht vanaf het begin meedoen. Jong Oranje verloor het duel van Jong Noorwegen met 1-2.

Youri Baas stond als enige NEC’er in de basis. Het elftal van Michael Reiziger kwam al vroeg op achterstand. Na iets meer dan een minuut spelen was het Seedy Jatta met een doelpunt voor de gasten. Vervolgens maakte Ruben van Bommel de gelijkmaker. Roefs viel na de rust in voor Dani van den Heuvel. Toch ging het na rust weer mis. Opnieuw kwam Jong Noorwegen op voorsprong, ditmaal door Andreas Schjelderup, die Roefs dus passeerde. Na rust viel oud-NEC’er Ibrahim Cissoko ook nog in. Sontje Hansen bleef de gehele wedstrijd op de bank.

De wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Noorwegen was slechts een oefenduel. Maandag staat er een kwalificatieduel met Jong Moldavië op het programma. De ploeg van Reiziger is nog ongeslagen in die kwalificatie. Met indrukwekkende resultaten won Jong Oranje alle wedstrijden en incasseerde het slechts twee goals.

Foto: Orange Pictures