Mathias De Wolf maakte zaterdagavond eindelijk zijn debuut voor NEC tegen TOP Oss. Na een maandenlange revalidatie van een blessure in de rug viel de jonge Belg in de 80ste minuut in. Helaas kon de middenvelder geen vuist maken in het restant van de wedstrijd en zag de wedstrijd met 0-1 verloren gaan.

“Het verlies is immens zuur, maar ik ben persoonlijk wel blij dat ik er nu eindelijk sta. Ik heb er lang naar toe moeten werken. Waar het aan lag? Ik zit natuurlijk nog niet zo lang bij het team, maar ik denk dat je vandaag vooral aan de bal de wedstrijd verloren hebt.”

De Wolf is duidelijk in wat hij na de winterstop graag zou willen zien van zijn teamgenoten. “Beter starten, vooral aan de bal. Het is vreemd dat het op de trainingen wel lukt, maar dat het in de wedstrijd er niet uit komt. We moeten beginnen met de bal wat meer in de ploeg houden en niet te snel iets willen forceren. Doe je dat, gaat de tegenstander wat meer jagen en komen er vanzelf meer ruimtes voor jezelf.”

Ondanks een korte rustperiode voor de selectie van trainer Meijer, zal De Wolf voor zichzelf blijven trainen. “Dit is nu pas mijn tweede volle week dat ik er bij zit. De aankomende week zal ik voor mezelf bezig blijven en ook in contact blijven met de fysio. 27 december beginnen we er dan weer en dan zien we wel wat er uitkomt.”

Foto: Rob Koppers