De winterse transferperiode zit erop en met de komst van Jordy Bruijn deed NEC donderdag de laatste zet. De maand januari was van begin tot eind gevuld met geruchten, transfersoaps en vooral huren en verhuren. Een terugblik op de transferperiode van NEC.

De januarimaand was eigenlijk ook een beetje de maand van Sven Braken. De spits reisde op 2 januari niet mee met NEC op trainingskamp naar Spanje en alles wees op een transfer. FC Den Bosch had interesse, zoals aan het einde van 2018 al bekend geworden. De aanvaller zou zijn overgang afronden en NEC was al bezig met een vervanger. Ferdy Druijf kwam op huurbasis over van AZ en sloot aan in Spanje, maar op dezelfde dag ketste de deal van Braken af. De spits sloot in Nijmegen weer aan, werd teruggezet naar Jong NEC en trainde daarna weer een paar dagen mee. Uiteindelijk koos NEC er – ietwat verrassend – voor om Braken te verhuren aan FC Emmen.

Terwijl NEC op trainingskamp was in Spanje vertrokken er nog twee spelers die niet waren meegereisd. Kevin Jansen speelde al weken bij Jong NEC nadat hij zich kritisch had uitgelaten over zijn gebrek aan speeltijd. De middenvelder verruilde NEC voor SC Cambuur en is daar inmiddels al vaste waarde. Spits Lowie van Zundert werd verhuurd aan De Treffers, dat op zoek was naar een nieuwe spits na het stoppen van de in Nijmegen welbekende Sjoerd Ars.

Jong NEC puilde inmiddels uit met spelers die door Jack de Gier waren teruggezet, want na de eerste competitiewedstrijd van het jaar tegen FC Eindhoven kwamen ook Anass Achahbar en Brahim Darri bij de beloften terecht na een woordenwisseling met de trainer. Darri, in de zomer nog overgenomen van Heracles, was al op weg naar de uitgang. Den Bosch huurt de aanvaller tot het einde van het seizoen. Achahbar, door NEC gehuurd van PEC Zwolle, blijft vooralsnog in Nijmegen.

Dan was er nog de noodgedwongen zoektocht naar een nieuwe keeper. Die zoektocht stond niet op de planning, aangezien Norbert Alblas meeging naar Spanje en aan het einde van zijn herstelperiode zat. Eenmaal terug in Nijmegen ging het voor hem op de training echter gruwelijk mis. Alblas blesseerde zich opnieuw aan zijn knie en scheurde zijn kruisband af. Hem wacht een revalidatieperiode van negen tot twaalf maanden. NEC vond al snel Mattijs Branderhorst van Willem II als vervanger. De doelman wordt gehuurd.

Dan was NEC nog op zoek naar een middenvelder. Aan de ene kant omdat de linie na het vertrek van Jansen minder bezet was en aan de andere kant omdat De Gier er graag nog een ‘lopende’ speler bij wilde. Iemand met dynamiek en creativiteit. Het werd op Deadline Day Jordy Bruijn die op huurbasis overkwam van SC Heerenveen. Zo heeft NEC deze winter drie spelers gehuurd, drie spelers verhuurd en er één definitief van de hand gedaan.

Aangetrokken:
Ferdy Druijf, AZ (gehuurd)
Mattijs Branderhorst, Willem II (gehuurd)
Jordy Bruijn, SC Heerenveen (gehuurd)

Vertrokken:
Kevin Jansen, SC Cambuur
Lowie van Zundert, De Treffers (verhuurd)
Brahim Darri, FC Den Bosch (verhuurd)
Sven Braken, FC Emmen (verhuurd)

Foto: Rob Koppers