NEC verloor gisteravond op eigen veld van nummer laatst Go Ahead Eagles. Door doelpunten van Manu en Antonia vonden de Deventenaren weer aansluiting met de mede degradatiekandidaten, waaronder NEC.

Peter Hyballa vond de nederlaag logischerwijs terecht. "De overwinning van Go Ahead Eagles was effectief en verdiend. Ze hebben drie of vier keer heel goed gecounterd. Daar heb ik mijn team 800 keer voor gewaarschuwd. Het eerste doelpunt verdedigen wij natuurlijk niet goed, maar het was een goede actie van Manu. En de tweede doelpunt, met Antonia, doet Greg (Gregor Breinburg, red) het eventjes niet goed. Hij maakt niet de juiste keuze. Hij wil voorverdedigen waar wachten beter was geweest, maar dan staan er ook nog twee spelers achter. Ik had in de beginfase een heel goed gevoel gehad. we waren heel veel in balbezit. Maar het was lastig, we hebben te veel in breedte gespeeld. In de tweede helft heb ik tactisch gewisseld. Zo hoopte ik dat de 8 en 10 beter aan het voetballen toe kwamen. Met twee centrumspitsen, Jay-Roy Grot en Jordan die alleen op de laatste bal wachten moeten. Linksbuiten met Fomitschow gespeeld en rechts met Rayhi. We zijn te vroeg de lange bal gaan spelen. Jammer dat we niet eerder die 1-2 maakten, maar goed, Go Ahead heeft ook veel countermogelijkheden gehad."
Hyballa gaf toch een tikkie naar het publiek, op de persconferentie. "Na de 2-0 heb ik de supporters niet meer gehoord. Dan worden de jongens een beetje zenuwachtiger, of bang. Of we gingen voor 2-2, maar met de kans dat we dan 5-0 verliezen. Dat de supporters dan fluiten, interesseert me niks. Maar het gaat om handhaving. We weten dat Go Ahead een directe concurrent van ons is. De Europa League tickets moeten anderen maar boeken, niet wij." besluit de Duitse oefenmeester.

Aanvoerder Gregor Breinburg had niet veel te melden. Tegenover FOX gaf hij een korte samenvatting van zijn wedstrijdbeeld. "Het was onnodig. We hebben het onszelf heel moeilijk gemaakt. We waren echt super slordig. Alles ging bijna zo goed als zeker mis. Je weet dat GAE op de counter loert en daar zijn we ingetrapt vandaag. Je gaat in de tweede helft alles of niets. In de laatste minuut scoor je dan, maar dat is te laat. We moeten van week tot week kijken, we zijn er nog lang niet. De doelstelling is en blijft handhaving."

Dario Dumic ging na de rode kaart in de spits spelen. "Na hun rode kaart stonden ze met tien man. Ik had achterin niks meer te doen, dus kon ik me beter in hun strafschopgebied melden. Ik heb dat met Breinburg overlegd. Ik wilde daar wat chaos gaan creëren, maar het had weinig zin. Dit was een slechte dag voor ons. Zij scoorden twee keer uit een counter, daar hadden wij moeite mee, niet alleen bij de doelpunten. Het was een van de slechtste wedstrijd van ons dit seizoen. Vrijdag tegen PEC moet het anders. Dat is een lastige wedstrijd. Zwolle is een goed team en dat kunstgras is ook moeilijk.", aldus de centrumverdediger tegenover Omroep Gelderland.

Go Ahead Eagles was niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Björn Kuipers. Elvis Manu zei tegenover FOX het volgende. "De eerste gele kaart was gewoon dom. Ik tikte de bal vlak voor de neus van Kadioglu weg en daar staat geel voor. De tweede begrijp ik niets van. Ik weet niet waar hij het vandaan haalt om me daar een gele kaart voor te geven. De rechtsback gaf toe dat hij me raakte. Ik vind het wel erg zwaar gestraft." Ook Jarchinio Antonia deelde zijn mening. "Ik dacht dat het een overtreding was. Ik heb het ook nog nagevraagd bij de rechtsback, en hij zei dat hij hem wel aanraakte. Ik vind het sowieso een beetje zielig om dan een tweede gele kaart te geven."

Jordan Larsson vond de verwijzing naar de bank terecht. De Zweed mocht na twee basisplaatsen op de bank beginnen. "Ik hoorde het vandaag pas definitief. Uitleg heb ik niet gekregen, maar dat hoeft ook niet. Ik heb de vorige wedstrijden geen bijzondere dingen laten zien, ik ben niet opgevallen. Dan moet je r rekening mee houden dat je naar de bank verwezen wordt." Larsson verving in de rust Kevin Mayi. "Het was lastig tegen een ploeg die zo verdedigend speelt. We kregen heel weinig ruimte. Go Ahead leunde alleen maar achterover. We kregen wel heel veel kansen, maar wisten ze niet af te maken. Dat is jammer.", zei de spits tegenover ELFVoetbal.