NEC moet Tjaronn Chery missen tijdens het uitduel tegen FC Utrecht aankomende zondag. Trainer Rogier Meijer heeft een keuze te maken over hoe hij het neer gaat zetten in stadion De Galgenwaard.

Toen Chery tegen Heerenveen het veld verliet, kwam Lasse Schöne er voor hem in. Kodai Sano schoof toen door naar de positie van aanvallende middenvelder. Een middenveld met Mees Hoedemakers, Schöne en Sano is ook tegen Utrecht een optie, maar Meijer kan ook een andere keuze maken. De blessure van Chery is overigens niet al te ernstig, maar zondag komt te vroeg. Na de interlandperiode wordt hij weer terugverwacht bij de Nijmeegse selectie.

Zo kan ook Rober González op ’tien’ spelen. Dan zouden Hoedemakers en Sano samen met de Spanjaard het middenveld bezetten, waardoor er voorin een plekje vrijkomt. Deze lijkt dan ingenomen te worden door Yvandro Borges Sanches. Laatstgenoemde keuze lijkt het meest voor de hand te liggen bij NEC.

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Sandler, Nuytinck, Verdonk; Hoedemakers, González, Sano; Hansen, Ogawa, Borges Sanches

Foto: Orange Pictures