Na de belangrijke overwinning in Deventer (0-2), staat al gauw weer de volgende wedstrijd op het programma voor NEC. Woensdagavond spelen de Nijmegenaren de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft en die wedstrijd is in Tilburg tegen Willem II. Rogier Meijer lijkt een gedwongen wijziging door te voeren vergeleken met afgelopen zondag. Voor Souffian El Karouani komt de wedstrijd tegen de Tricolores hoogstwaarschijnlijk te vroeg.

El Karouani viel in Deventer uit met een blessure en trainde dinsdagmiddag niet mee. Calvin Verdonk is zijn logische vervanger en maakt de laatste weken wel vaker minuten en dit doet hij zeer naar behoren. De Marrokaanse linksback sluit aan in een volle ziekenboeg van de Nijmegenaren. Zo zullen Jonathan Okita, Mathias de Wolf, Rens van Eijden, Joep van der Sluijs, Pedro Ruiz en Edgar Barreto niet mee spelen in het uitduel tegen Willen II.

Laatstgenoemde trainde wel vandaag. De routinier uit Paraguay was intensief voor zichzelf bezig op het trainingsveld. Naast de wijziging op de linksback positie lijkt Meijer vast te houden aan dezelfde namen die hij tegen Go Ahead Eagles het veld in stuurden.

Vermoedelijke opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Márquez, Guth, Odenthal, Verdonk; Schöne, Bruijn, Proper; Tavsan, Mattsson.

Foto: Orange Pictures