NEC moet een aantal spelers missen tijdens de bekerwedstrijd tegen Roda JC donderdagavond. De Nijmegenaren kende een lastige week na het voorval met Bas Dost tegen AZ. Door de vele afwezigen zal trainer Rogier Meijer behoorlijk moeten gaan puzzelen.

Zo zijn Sontje Hansen en Bram Nuytinck er niet bij wegens ziekte. Laatstgenoemde miste ook al het duel in Alkmaar afgelopen zondag en is nog niet hersteld. Philippe Sandler, Brayann Pereira, Alexis Tibidi en Koki Ogawa zijn allen geblesseerd en spelen daardoor niet mee tegen Roda. Ogawa trainde woensdag individueel en lijkt op de weg terug te zijn. Uiteraard is ook Dost afwezig tegen de Limburgers.

Beide spitsen in de selectie zijn donderdag dus niet inzetbaar voor Meijer. Het lijkt er daardoor op dat hij gaat spelen met Rober González als valse spits. Lars Olden Larsen staat linksbuiten en Elayis Tavsan op rechts start weer eens vanaf het begin. Zijn laatste basisplaats dateert alweer van de laatste wedstrijd van vorig seizoen: op 28 mei tegen Fortuna Sittard (1-1). Daarnaast lijkt Lasse Schöne terug te keren op het middenveld. Dit gaat ten koste van Mees Hoedemakers.

Defensie en doelman

Achterin is Bart van Rooij terug na een schorsing, daardoor verhuist nieuweling Sai van Wermeskerken naar de bank. Matthias Ross en Calvin Verdonk vormen het centrale duo. Wie er linksback speelt is nog niet zeker. Youri Baas maakt de grootste kans, maar hij maakte de training woensdag niet helemaal af. Robin Roefs krijgt de voorkeur onder de lat bij de Nijmegenaren. De jonge doelman mocht zich door de blessure van Jasper Cillessen ook al in de Eredivisie laten zien en is dit seizoen de keeper van NEC in de beker.

Vermoedelijke opstelling NEC: Roefs; Van Rooij, Ross, Verdonk, Baas; Schöne, Mattsson, Proper; Tavsan, González, Olden Larsen

Foto: Orange Pictures