Rogier Meijer kan zijn opstelling vrijdagmiddag nog niet prijsgeven voor het duel van aanstaande zondag met AZ (14:30). De oefenmeester zag deze week Philippe Sandler, Nany Dimata en Oussama Tannane verschillende trainingen overslaan en miste eerstgenoemde vrijdag nog steeds.

De kans is groot dat Sandler het duel met AZ dan ook moet laten schieten, zo weet RN7. Als Sandler inderdaad niet kan spelen, biedt dat een mooie kans voor Joris Kramer. De 26-jarige centrumverdediger doorliep de jeugdopleiding van AZ en kwam afgelopen zomer over uit Alkmaar, maar beleeft in Nijmegen een uiterst moeilijk eerste seizoen. Na een goed begin met vijf basisoptredens moest hij Sandler voor zich dulden. Daarna startte hij nog slechts drie keer aan een wedstrijd.

Supersub

Pedro Marques startte het seizoen ook als eerste keuze, maar speelde in het hele seizoen ook niet vaker dan zes keer vanaf het beginsignaal. Hij ontpopte zich daarna al snel tot supersub. Voor hem ligt er tegen AZ wellicht ook de mogelijkheid voor een basisoptreden. Nany Dimata is ziek geweest afgelopen week en werkte vrijdag een individueel programma af. Als Dimata, dit seizoen al goed voor negen treffers in veertien thuiswedstrijden, zondag niet fit genoeg is, zal Marques zijn vervanger zijn.

Oussama Tannane miste deze week enkel de woensdagtraining. Hij lijkt op tijd speelklaar te zijn om zondag tegen AZ mee te doen. Calvin Verdonk is er dan ook weer bij, wat ervoor zorgt dat Meijer meer te kiezen heeft. Mogelijk wijzigt hij zijn ploeg op meer plekken na de harde nederlaag tegen FC Twente (4-0).

“Dat heeft niet per se te maken met de slechte prestatie die we hebben geleverd, maar meer met de kracht van AZ”, aldus Meijer tegenover de Gelderlander. “We hebben bepaalde elementen in ons spel nodig en ik kijk ook naar een elftal dat gedreven, gemotiveerd en scherp aan de start kan staan.”

Uitblinker

NEC – AZ, dat door scheidsrechter Sander van der Eijk in goede banen geleid moet worden, begint zondag om 14:30. Om zicht te houden op de play-offs is een resultaat een vereiste voor de Nijmegenaren en mag SC Heerenveen (PSV-uit) in ieder geval niet winnen. Eerder dit seizoen nam NEC een punt mee uit Alkmaar dankzij een fantastisch optreden van Jasper Cillessen (1-1).

Vermoedelijke opstelling: Cillessen; Van Rooij, Márquez, Kramer, El Karouani; Schöne, Tannane, Proper; Tavsan, Dimata (Marques), Mattsson

Foto: Orange Pictures