Rogier Meijer ziet Bart van Rooij en Oussama Tannane zaterdag terugkeren in zijn wedstrijdselectie. Van Rooij was vorige week nog afwezig vanwege een blessure, toen NEC een 0-3 zege boekte op Excelsior. Excelsior is de Eredivisie-ploeg met de meeste tegengoals (51), gevolgd door de tegenstander van dit weekend: FC Volendam (49).

Of Van Rooij bij NEC tegen het andere Oranje meteen in de basis start is nog de vraag. De verdediger hervatte deze week de groepstraining, maar Meijer kon vrijdag nog niet zeggen of de rechtsback fit genoeg is voor een basisplek. In dat geval start Calvin Verdonk weer op zijn positie. De van origine linksback vulde dat uitstekend in tegen Excelsior en was zelfs goed voor twee assists.

Tannane

Volendam incasseerde dit seizoen al de nodige assists en dus ook doelpunten. NEC heeft daar zo zijn aandeel in, want de Nijmegenaren wonnen in augustus eerder dit seizoen met ruime cijfers (1-4) op De Dijk. Tannane tekende destijds voor zijn eerste doelpunt in Nijmeegse dienst. De Marokkaanse spelmaker was er, net als Van Rooij, tegen Excelsior niet bij, maar keert zaterdag terug van een schorsing. Tannane neemt de plek in van Jordy Bruijn, die het vorige week niet onverdienstelijk deed op de nummer tien-positie.

Anthony Musaba klopte met een fantastisch doelpunt tegen Excelsior ook op de deur, maar moet voorlopig nog Elayis Tavsan voor zich dulden. Tavsan maakte dit seizoen pas twee treffers: een tegen RKC, en een tegen Volendam.

Absenties

Tegen de nummer 14 van de Eredivisie moet NEC het doen zonder de langdurig geblesseerden Mathias de Wolf en Robin Roefs. De aftrap in het Goffertstadion is om 21:00.

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij (Verdonk), Márquez, Sandler, El Karouani; Schöne, Tannane, Proper; Tavsan, Dimata, Mattsson

Foto: Rob Koppers