Bart van Rooij en Elayis Tavsan zijn er woensdagavond niet bij tijdens het bekerduel van NEC tegen Go Ahead Eagles. Rogier Meijer zal daarom met Sai van Wermeskerken starten in De Goffert. Voorin is het nog niet helemaal duidelijk wat de trainer van de Nijmegenaren gaat doen.

Zo waren Youri Baas en Sontje Hansen tijdens het 2-2 gelijkspel van NEC in De Kuip de buitenspelers, met Koki Ogawa in de spits. De kans is aanwezig dat dit weer de voorste drie zullen zijn tegen Go Ahead, maar er is ook de optie om met Rober González vanaf rechts te starten. Dit zou dan waarschijnlijk ten koste gaan van Baas.

Wie wel zeker is van een basisplek is Robin Roefs. Hij is de keeper van NEC in het bekertoernooi. Jasper Cillessen neemt daardoor plaats op de bank. Verder keert Mees Hoedemakers terug in het elftal van Meijer. Hij vormt een middenveld met de doelpuntenmakers tegen Feyenoord: Dirk Proper en Magnus Mattsson. Lasse Schöne, Brayann Pereira en Bas Dost zijn er tegen de club uit Deventer nog niet bij.

Van Rooij viel in dat duel geblesseerd uit na een botsing met Quilindschy Hartman. Dinsdag vertelde Meijer op het persmoment dat de rechtsback niet veel last meer heeft van deze klap, maar dat hij uit voorzorg niet mee zal spelen woensdag. Van Wermeskerken verving Van Rooij tegen Feyenoord al naar behoren en zal tegen Go Ahead zijn plaats innemen. Tavsan speelt niet mee vanwege transferperikelen. Daarnaast zou hij ook niet helemaal fit zijn. De buitenspeler tekende afgelopen week een voorcontract bij Hellas Verona en zou er sindsdien ‘met zijn kop niet meer bij NEC zijn’. Of we nog wat van Tavsan in het rood-groen-zwart te zien gaan krijgen het komende halfjaar is daarom maar de vraag.

Vermoedelijke opstelling NEC: Roefs; Van Wermeskerken, Sandler, Nuytinck, Verdonk; Proper, Mattsson, Hoedemakers; Hansen, Ogawa, Baas/González.

Foto: Rob Koppers