Daags na de prachtige overwinning van NEC op koploper PSV moet de blik alweer op Fortuna Sittard. Tijdens een midweekse speelronde in de Eredivisie trekken de Nijmegenaren dinsdag naar Limburg. Bart van Rooij en Lasse Schöne vielen tegen PSV uit en moeten het duel met Fortuna aan zich voorbij laten gaan.

Hoe ernstig de blessures van Van Rooij en Schöne zijn, is nog onbekend. Ook Dirk Proper is er tegen Fortuna nog niet bij. Rogier Meijer zei na de wedstrijd tegen PSV al dat hij hoopte op de aanwezigheid van Proper, maar dit kon hij nog niet bevestigen.Daar tegenover staat de terugkeer van Tjaronn Chery en Koki Ogawa. Zij worden gelijk weer in de basis verwacht.

Door de blessures van Van Rooij en Schöne verandert er wel het een en ander aan de opstelling. Brayann Pereira zal in de basis beginnen en Kodai Sano schuift een stukje naar achter. Chery zal op ’tien’ staan. Sylla Sow lijkt weer naar de bank te verhuizen doordat Ogawa weer fit is.

Vermoedelijke opstelling: Cillessen; Pereira, Sandler, Nuytinck, Verdonk; Hoedemakers, Chery, Sano; González, Ogawa, Baas

Foto: Rob Koppers