Rens van Eijden staat zaterdagmiddag hoogstwaarschijnlijk aan de aftrap in het thuisduel tegen Ajax. Voor de verdediger, die niet al te lang geleden aangaf na dit seizoen zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen, is dit zijn eerste basisplaats sinds de finale van de play-offs vorig jaar. Hij raakte in de voorbereiding van dit seizoen geblesseerd maar kan tegen de koploper zijn eerste minuten gaan maken in zijn laatste jaar als profvoetballer.

Naast hem in de verdediging zullen Ivan Marquez en Rodrigo Guth staan. In tegenstelling tot in Amsterdam eerder dit jaar begint Rogier Meijer nu wel met vijf man achterin, want Bart van Rooij en Souffian El Karouani staan zoals gebruikelijk op de rechts- en linksback positie. Van Eijden begint in plaats van Ali Akman in de basis die na zijn rode kaart tegen FC Twente geschorst is. De overige basisspelers van toen staan ook nu vanaf de eerste minuut op het veld.

Wie er waarschijnlijk niet bij zal zijn is Wilfried Bony. De Ivoriaanse spits haakte af tijdens de laatste training van de Nijmegenaren in aanloop naar de thuiswedstrijd van morgen. Daarnaast verliet ook Cas Odenthal het trainingsveld. Hij ging verder in de gym.

Vermoedelijke opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Van Eijden, Marquez, Guth, El Karouani; Bruijn, Schöne; Tavsan, Okita, Mattsson.

Foto: Rob Koppers