NEC neemt het vrijdag op in De Galgenwaard tegen FC Utrecht. Een belangrijk duel voor de Nijmegenaren om uitzicht te houden op een plek in de play-offs. Vorige week kwam de ploeg van Rogier Meijer dichtbij een stunt tegen Ajax. Het team speelde goed en dus lijkt er weinig reden tot wijzigen voor de trainer.

Echter viel Magnus Mattsson uit in die wedstrijd tegen Ajax. De Deen trainde donderdag nog apart en zal dus het duel moeten missen. Logische vervanger zou zijn landgenoot Mikkel Duelund kunnen zijn, die verder ook prima inviel tegen Ajax. Verder ontbraken Wilfried Bony en Cas Odenthal op de training. Die zullen de wedstrijd tegen Utrecht ook aan zich voorbij moeten laten gaan. Ook mist NEC de langer geblesseerde Edgar Barreto tegen Utrecht en is Ali Akman nog geschorst.

Tegen Ajax trad de ploeg van Meijer onverwachts aan in een 4-3-3 formatie en dat beviel dus vrij goed. Logisch dat de formatie tegen Utrecht waarschijnlijk verder hetzelfde blijft met dus Souffian El Karouani als linksbuiten.

Vermoedelijke opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Marquez, Guth, Verdonk; Schöne, Duelund, Bruijn; Tavsan, Okita, El Karouani.

Foto: Orange Pictures