Rogier Meijer zal wellicht nog flink moeten gaan puzzelen aan zijn opstelling voor het duel van aankomende zondag tegen Heerenveen. De trainer meldt namelijk tegenover ForzaNEC dat niet iedereen ongeschonden uit de wedstrijd tegen AZ is gekomen. Meijer wilde geen namen noemen, maar vermoedelijk gaat het om Oussama Tannane. De middenvelder kreeg in de slotfase een tik te verduren.

Mocht Tannane en de rest van de selectie gewoon fit zijn, zal de trainer waarschijnlijk geen wijzigingen doen. Dat betekent dus ook dat Landry Dimata waarschijnlijk weer vanaf de bank zal starten. Pedro Marques krijgt vooralsnog de voorkeur in de punt van de aanval. De Portugees weet nog geen potten te breken in het shirt van NEC. Hij staat al vier duels droog.

Het zier er naar uit dat Jasper Cillessen gewoon weer onder de lat kan verschijnen. Na zijn cruciale reddingen tegen AZ had de keeper na afloop een ei op zijn hoofd opgelopen. De doelman lijkt hier weinig last aan hebben overgehouden. Weet de Oranje international zondag wel de nul te houden?

Zondagmiddag wordt er om 14:30 afgetrapt in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Scheidsrechter is Jochem Kamphuis

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Márquez, Kramer, El Karouani; Schöne, Tannane, Proper; Tavsan, Marques, Duelund.

Foto: Orange Pictures