De Eredivisie gaat weer beginnen. Midden november speelde NEC haar laatste officiële wedstrijd. Nu moeten de Nijmegenaren meteen flink aan de bak: Ajax komt op bezoek. Veel staat er al vast, maar er zijn ook een aantal posities waar het nog onduidelijk is wie er de voorkeur krijgt.

NEC oefende 30 december nog tegen Heracles. Die opstelling zal waarschijnlijk veel lijken op die zondag ook op het formulier gaat staan. Dat betekent dat Ibrahim Cissoko, die de laatste duels in de Eredivisie nog in de basis begon, naar de bank verdwijnt. De twijfel zit in twee posities. Allereerst achterin. Wie gaat er naast Iván Márquez spelen?

Spitspositie

Joris Kramer begon daar dit seizoen sterk, maar moest door een blessure zijn positie afstaan. In de laatste duels van 2022 stond Philippe Sandler daar vaak. Zo ook in het oefenduel tegen Heracles, dus lijkt het erop dat Sandler voor nu de concurrentiestrijd heeft gewonnen van Kramer.

Dan is de volgende vraag wie er in de spits gaat spelen? Tegen Heracles kreeg Nany Dimata de voorkeur boven Pedro Marques, maar de Belg maakte opnieuw weinig indruk. Wellicht dat Meijer juist in een wedstrijd tegen Ajax, waar veel arbeid wordt gevraagd, kiest voor Marques?

Musaba

Meijer kent weinig fitheidsproblemen in zijn selectie. Alleen Mathias de Wolf en Robin Roefs ontbreken nog op het trainingsveld. Andri Baldursson miste het trainingskamp en trainde deze week nog apart. Voor hem komt de wedstrijd tegen Ajax ook nog te vroeg. Nieuweling Anthony Musaba is speelgerechtigd en kan dus meteen zijn rentree in de Eredivisie maken.

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Márquez, Sandler, El Karouani; Schöne, Tannane, Proper; Tavsan, Marques, Mattsson.

Foto: Rob Koppers