Zaterdag gaat NEC op bezoek in Alkmaar bij AZ. Het zal een wedstrijd worden met een sombere sfeer, aangezien er uiteraard geen fans welkom zijn. Er waren vanuit NEC meer dan 750 kaarten verkocht, maar deze mensen zullen, net als alle andere fans, de wedstrijd vanuit huis moeten gaan volgen. Het is een mooie uitdaging voor de ploeg van Rogier Meijer om te kijken waar NEC staat na de interlandbreak en om te kijken of de Nijmegenaren de goede vorm van voor de interlandbreak kunnen voortzetten.

Dit moet NEC waarschijnlijk wel doen zonder Elayis Tavsan. De vleugelaanvaller miste de laatste training en zijn plaats zal waarschijnlijk ingenomen worden door Magnus Mattsson. Verder zal Rogier Meijer het met dezelfde namen doen als de ploeg die twee weken geleden gelijkspeelde tegen SC Heerenveen. Een meevaller voor NEC is dat Mikkel Duelund gewoon weer mee deed met de training vrijdag en dus weer helemaal fit is voor de wedstrijd tegen AZ.

Verder zijn Rens van Eijden, Joep van der Sluijs en Mathias de Wolf er nog steeds niet bij vanwege blessures. De wedstrijd AZ – NEC begint zaterdag om 20:00 in het AFAS Stadion en staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot.

Vermoedelijke opstelling: Branderhorst; Van Rooij, Marquez, Odenthal, El Karouani; Barreto, Bruijn, Schöne; Okita, Akman, Mattsson.

Foto: Orange Pictures