Bij NEC start Oussama Tannane zaterdag in de basis tegen SC Heerenveen. Althans, dat is wel de bedoeling. “Oussama heeft vijf dagen meegetraind en is super gretig. Ik denk wel dat we hem laten starten”, knipoogde Rogier Meijer vrijdagmiddag na de afsluitende training.

Meijer zag maandag (bijna) alle spelers uitgerust terugkeren van vier vrije dagen. In de groep is de sfeer door de late zege op FC Groningen (0-1) opgewekt. Voor Meijer is er dan ook weinig reden zijn opstelling nog verder te wijzigen. 

Door de terugkeer van Tannane moet Jordy Bruijn weer plaatsnemen op de bank. Bruijn was in de laatste wedstrijd tegen FC Groningen nog zeer belangrijk als matchwinner. Vanaf de strafschopstip schoot hij NEC langs Groningen. Voor Bruijn is het mislopen van de confrontatie met Heerenveen extra zuur, aangezien hij een verleden heeft bij de Friezen. NEC nam de 26-jarige middenvelder in 2020 over van Heerenveen, nadat de Nijmegenaren hem eerder al huurden.

Niet alleen Bruijn zal zaterdag oud-bekenden tegenkomen, vooral Anthony Musaba moet veel handen schudden. Musaba speelde vorig seizoen 29 wedstrijden in het blauw-wit. Nu gaat het hem bij NEC minder voor de wind: ook zaterdag zal hij Elayis Tavsan voor zich moeten dulden.

NEC – Heerenveen, het zespunten-duel richting de play-offs om Europees voetbal, start zaterdag om 20:00 in het Goffertstadion. Calvin Verdonk is de enige NEC’er die er niet bij is: de linksback kampt met een knieblessure.

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Márquez, Sandler, El Karouani; Schöne, Tannane, Proper; Tavsan, Dimata, Mattsson

Foto: Orange Pictures