NEC kan zondag met Oussama Tannane aantreden tegen Feyenoord. De middenvelder miste het laatste duel voor de interlandperiode door ziekte, maar is helemaal klaar om tegen Feyenoord de eerste thuiszege van het seizoen te gaan boeken. “Zeker met de twaalfde man erachter kunnen we het Feyenoord moeilijk gaan maken.”

Trainer Rogier Meijer zal niet lang aarzelen over het al dan niet opstellen van Tannane. Dat gaat dan weer ten koste van een Deen: de vraag is nog welke. Magnus Mattsson is terug van een blessure en liet tegen Utrecht een prima indruk achter. Mikkel Duelund, die tot dusver elke week startte, kampt daarentegen met een vormdip na zijn sterke seizoenstart. 

De fans lieten eerder deze week op deze website al blijken een sterke voorkeur te hebben. Tegen Feyenoord liggen er zeker kansen in de omschakeling, weet ook Meijer. Dan zou een keuze voor Mattsson op het eerste oog het meest logisch zijn, gezien zijn diepgang. Duelund moet het daarentegen hebben van spel in de kleine ruimte. 

Achterin staat Calvin Verdonk weer vertrouwd naast Ivan Marquez. De ex-Feyenoorder staat daar al sinds Joris Kramer geblesseerd uitviel en laat een prima indruk achter. De spoeling in de laatste linie wordt wel dun: Philippe Sandler is nog niet fit genoeg na een terugslag in zijn revalidatie en Ilias Bronkhorst zal er zondag niet bij zijn omdat hij ziek is. 

Guus Gertsen wás ziek, maar is vermoedelijk op tijd hersteld om zich zondag bij de wedstrijdselectie te voegen. Mogelijk komt Jonas Clein daar ook bij. De verdediger van de O21 deed vrijdag mee in de tactische training. Jordy Bruijn en Mathias de Wolf zijn nog individueel bezig met hun herstel en worden voorlopig niet terug verwacht.

NEC – Feyenoord begint zondag om 14:30 in het Goffertstadion. Serdar Gozübüyük is de leidsman.  

Vermoedelijke opstelling: Cillessen; Van Rooij, Marquez, Verdonk, El Karouani; Schöne, Tannane, Proper; Tavsan, Dimata, Mattsson

Foto: Orange Pictures