Voor Rogier Meijer staan de meeste poppetjes al vast in zijn opstelling voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, aanstaande zondag om 14:30. In de Adelaarshorst ziet de oefenmeester Oussama Tannane terugkeren van een schorsing. 

Ook Jordy Bruijn is weer van de partij. De middenvelder kampte sinds de winterstop met een blessure, maar is na bijna twee trainingsweken klaar voor een rentree. Magnus Mattsson is er nog niet bij in Deventer.

Sandler ziek

Hetzelfde geldt mogelijk voor Philippe Sandler. De centrumverdediger was afgelopen week ziek, meldde zich vrijdag weer op de club maar kon nog geen veldtraining afwerken. Als Sandler niet op tijd herstelt van zijn ziekte, is Joris Kramer een stand-in waar Meijer het volste vertrouwen in heeft.

Smaakmaker

Dat heeft de oefenmeester ook in Oussama Tannane. Hoewel Meijer zijn ploeg in de week zonder de Nijmeegse spelmaker misschien wel tot het beste niveau onder zijn hoede zag stijgen, twijfelde hij geen seconde over een basisplaats voor de Marokkaan. Tannane is dit seizoen de absolute smaakmaker bij NEC met drie goals en zeven assists. 

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen, Van Rooij, Márquez, Sandler (Kramer), El Karouani; Schöne, Tannane, Proper; Tavsan, Dimata, Cissoko  

Foto: Rob Koppers