De ziekenboeg van NEC loopt langzaam leeg. Onder andere Rens van Eijden en Jordy Bruijn zijn terug op het trainingsveld. Waar Bruijn terugkeert in de wedstrijdselectie, doet Van Eijden dat nog niet. Ondanks dat lijkt trainer Rogier Meijer vast te houden aan dezelfde elf als tegen Jong Ajax.

Naast Bruijn keerde ook Thibo Baeten terug bij de Nijmegenaren in aanloop naar het duel tegen directe concurrent NAC Breda. Dit zorgt ervoor dat Meijer wat meer keuzes kan maken ten opzichte van de wedstrijd tegen Jong Ajax, waar NEC veel spelers mistte. Norbert Alblas, Joep van der Sluijs en Kevin Bukusu waren er in Amsterdam niet bij en dit zal ook maandag het geval zijn.

Toch was een eventuele volle ziekenboeg nog geen ramp geweest voor NEC, zo bleek althans eerder dit seizoen. In de uitwedstrijd mistten de Nijmegenaren meerdere spelers door besmetting met het coronavirus. Desondanks wisten de mannen van Meijer een 0-1 overwinning over de streep te trekken.

Bij winst komt NEC op één punt van de concurrent uit Breda. Dat zou een stap in de goede richting zijn aangezien NAC op dit moment de vijfde plek bezet. Deze plek geeft recht op thuisvoordeel in de play-offs. Ook kan NEC uitlopen op FC Volendam. Zij wisten gisteren niet te winnen van MVV en wanneer de drie punten in de Goffert blijven hoeft NEC minder naar beneden te kijken.

Vermoedelijke opstelling: Branderhorst; Van Rooij, Odenthal, Barreto, Sanniez, El Karouani; Proper, Vet, Okita; Tavsan, Janga.

Foto: Rob Koppers