Voor NEC staat aanstaande zondag een duel met PSV op het programma. De Nijmegenaren hebben het altijd lastig in Eindhoven bij PSV, maar toch is er hoop. PSV verloor vorige week met 4-2 van FC Groningen, een team dat ook nog niet goed draait. Wellicht dat een tactische omzetting van trainer Rogier Meijer NEC ook succes oplevert.

NEC lijkt opnieuw aan te gaan treden in een 5-3-2 formatie. Opvallend is dat de twee spelers voorin waarschijnlijk Elayis Tavsan en Oussama Tannane gaan zijn. Vorige week kregen Pedro Marques en Mikkel Duelund nog de voorkeur op de posities voorin. De plek die vrijkomt op het middenveld, zal waarschijnlijk worden ingenomen door Dirk Proper. Het toont aan dat Meijer in ieder geval weer wat te kiezen heeft, zo ook achterin. Vorige week speelde Terry Lartey Sanniez nog centraal, maar hij ging niet geheel vrijuit bij de 1-2 van Go Ahead Eagles. Philippe Sandler, die de gelijkmaker maakte in de slotseconden, mag waarschijnlijk zijn basisdebuut gaan maken in de Eredivisie voor NEC.

Joris Kramer zal daarentegen waarschijnlijk nog niet in de basis verschijnen. De verdediger wacht “een zelfde soort traject als Sandler”, aldus Meijer. Dat betekent dat Kramer rustig gebracht gaat worden en dat zal waarschijnlijk niet in een duel met PSV zijn. Verder zijn er geen opvallende afwezigen op dit moment. Mathias De Wolf is nog steeds geblesseerd, maar daar blijf het ook bij.

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen, Van Rooij, Sandler, Marquez, Verdonk, El Karouani; Schöne, Mattsson, Proper; Tavsan, Tannane.

Foto: Orange Pictures