Na een uitstapje van zes minuten in Alkmaar maakt NEC zich nu op voor de volgende wedstrijd. De Nijmegenaren spelen zaterdagavond een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle en hopen het goede gevoel na de drie punten tegen AZ mee te kunnen nemen richting de laatste drie duels tot de winterstop. Dat gaan zij doen met Elayis Tavsan en de weer fitte Lasse Schöne.

Schöne was woensdag nog afwezig in Alkmaar. De Deense routinier was ziek en reisde niet mee voor het restant van AZ-NEC. Vrijdag trainde hij voor het eerst weer mee bij de ploeg van trainer Rogier Meijer. Naar verwachting staat hij tegen PEC Zwolle wel weer gewoon in de basis. Verder heeft Meijer een bijna volledig fitte selectie tot zijn beschikking. Alleen Bas Dost, Brayann Pereira en Alexis Tibidi ontbreken voor de uitwedstrijd in Overijssel.

Ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen Ajax van vorig weekend wordt er maar één wijziging verwacht. Youri Baas lijkt zijn basisplaats als linksbuiten kwijt te zijn. Sontje Hansen zal naar die kant verhuizen, waardoor er op rechtsbuiten een plaats vrijkomt voor Elayis Tavsan. Tegen Ajax scoorde hij als invaller nog de aansluitingstreffer. Zijn laatste basisplaats dateert van ongeveer een maand geleden tegen FC Volendam. Toen pakte de rechtsbuiten een rode kaart.

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Sandler, Nuytinck, Verdonk; Schöne, Mattsson, Proper; Tavsan, Ogawa, Hansen.

Foto: Orange Pictures