NEC strijdt met nog twee duels te gaan nog altijd om de vijfde plek in de Eredivisie. Thuis tegen Feyenoord moeten de Nijmegenaren in de een na laatste wedstrijd van het seizoen in het spoor van Ajax blijven, dat zelf tegen Almere City speelt. Dat zal NEC doen zonder Philippe Sandler. De centrale verdediger trainde nog niet mee met de groep.

Na de hamstringblessure van Sandler in de wedstrijd tegen AZ, was de hoop dat de verdediger richting Feyenoord weer zou kunnen aansluiten bij de selectie. Dit is niet gelukt, waardoor Sandler zich zal moeten richten op de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Almere City of een eventuele play-offs wanneer NEC geen vijfde wordt. Ook Bart van Rooij is nog geblesseerd. Hem zien we dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie.

Bij de 0-3 overwinning op Excelsior stond Robin Roefs onder de lat vanwege ziekte bij Jasper Cillessen. Laatstgenoemde is weer fit en neemt zijn plaats in het Nijmeegse doel weer in. Verder verraste Rogier Meijer ook met een basisplaats voor Sylla Sow, ten koste van Koki Ogawa. Voor Feyenoord is het onduidelijk wie er in de punt van de aanval zal staan.

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Pereira, Ross, Nuytinck, Verdonk; Proper, Sano, Hoedemakers; Chery, Sow/Ogawa, Baas

Foto: Orange Pictures