NEC heeft er, zeker in tegenstelling tot de afgelopen weken, een rustig weekje op zitten. Afgelopen vrijdag kenden de Nijmegenaren geen moeite met FC Volendam (2-5). Aankomende zondag staat de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen op het programma. Ten opzichte van Volendam-uit, worden er wel een paar wijzigingen verwacht.

In Noord-Holland mochten Sylla Sow, Lasse Schöne en Yvandro Borges Sanches het vanaf het begin laten zien, nadat er eerder die week ook al 120 minuten gevoetbald werd in Leeuwarden. De Luxemburger lijkt te mogen blijven staan ten faveure van Rober González. Sow en Schöne moeten waarschijnlijk weer genoegen nemen met een plaats op de bank, zo meldt De Gelderlander. Voor hen keren Koki Ogawa en Tjaronn Chery terug in de basis.

Achterin keren Bram Nuytinck en Mathias Ross terug in de Nijmeegse selectie. Voor Nuytinck is het te vroeg om gelijk weer aan de aftrap te staan. Bart van Rooij staat wel ‘gewoon’ aan de start. De rechtsback liet eerder deze week nog verstek aan de training wegens lichte klachten, maar kan tegen Heerenveen wel spelen.

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Sandler, Verdonk, Baas; Hoedemakers, Chery, Sano; Hansen, Ogawa, Sanches.

Foto: Orange Pictures