Morgenavond om 18.45 speelt NEC tegen SC Heerenveen de tweede thuiswedstrijd op rij. Vorige week werd FC Groningen makkelijk aan de kant gezet in een lege Goffert door een zeer goed voetballend NEC en ook deze week speelt de ploeg van Rogier Meijer tegen een team uit het noorden van het land. Na het goede spel van vorige week heeft Meijer geen enkele reden tot wijzigingen.

Bij NEC zien we dus geen verrassingen aan de aftrap. Wel keren Pedro Ruiz en Ole Romeny terug van blessureleed en sluiten zij weer aan bij de selectie waardoor Meijer voorin wat meer te kiezen heeft. Mikkel Duelund en Joep van der Sluijs zijn daarentegen nog altijd afwezig bij de Nijmegenaren. Duelund sukkelt al lange tijd met een kwetsuur in zijn voet.

Rens van Eijden en Mathias de Wolf zijn er nog altijd niet bij. Ondanks dat Van Eijden op de goede weg terug is zal zijn rentree nog wel een paar maandjes op zich laten wachten. De aanvoerder zal zijn ploeg zaterdagavond hopelijk zien winnen in een verder lege Goffert.

Vermoedelijke opstelling: Branderhorst; Van Rooij, Marquez, Odenthal, El Karouani; Barreto, Bruijn, Schöne; Tavsan, Akman, Okita.

Foto: Rob Koppers