NEC neemt het zondag op tegen aartsrivaal Vitesse. Dat doen de Nijmegenaren waarschijnlijk met bijna dezelfde opstelling als bij de overwinning op FC Utrecht (3-0). Jasper Cillessen viel in dat duel uit en is nog niet hersteld.

Dat betekent dat Robin Roefs zijn basisdebuut voor NEC kan gaan maken. Voor de rest lijkt trainer Rogier Meijer voor dezelfde namen te kiezen als in de wedstrijd tegen Utrecht. Bas Dost krijgt dus opnieuw de voorkeur boven Koki Ogawa. Daarnaast blijft Rober Gonzalez ook staan aan de rechterkant. Lars Olden Larsen is wel weer fit, maar Meijer verkiest dus de Spanjaard boven de Noorse flankspeler.

De ziekenboeg van NEC bestaat nu nog uit Elayis Tavsan, Brayann Pereira, Alexis Tibidi en Cillessen. De doelman raakte tegen FC Utrecht geblesseerd aan zijn hamstring en mist daarom de Gelderse derby. Waarschijnlijk keert hij na de interlandperiode weer terug bij de Nijmegenaren.

Vermoedelijke opstelling NEC: Roefs; Van Rooij, Sandler, Nuytinck, Verdonk; Schöne, Mattsson, Proper; Gonzalez, Dost, Hansen.

Foto: Rob Koppers