NEC speelt woensdagavond de laatste wedstrijd van 2023. De ploeg van trainer Rogier Meijer speelt in Veenendaal tegen GVVV om een plek in de derde ronde van de KNVB Beker. De Nijmegenaren zijn bezig aan een goede serie en hopen het jaar dan ook af te sluiten met winst in het bekertoernooi.

Op de dinsdagmiddagtraining ontbraken de nodige namen. Zo waren Lasse Schöne, Youri Baas, Bram Nuytinck en Philippe Sandler allen afwezig. Meijer gaf na afloop aan dat dit kwam door een verschillend aantal redenen. Zo zouden sommigen kampen met pijntjes, terwijl ook ziekte een oorzaak zou zijn. Sandler viel tegen Fortuna Sittard nog geblesseerd uit, maar dit lijkt niet al te ernstig te zijn. Desondanks is hij er in Veenendaal niet bij. Wie wel weer volledig meetrainde met de groep was Brayann Pereira. De Franse rechtsback raakte in september geblesseerd aan zijn schouder, maar wordt nu langzaam weer fitter en fitter.

Andere achterhoede

Mede daardoor lijkt Meijer zijn achterhoede volledig om te gooien. Bart van Rooij en Calvin Verdonk blijven staan, al wordt laatstgenoemde wel van linksback verschoven naar links centraal achterin. Sai van Wermeskerken en Mathias Ross zijn de andere verdedigers. Achter hen zal Robin Roefs het doel verdedigen. Hij mag het in het bekertoernooi laten zien.

Zowel op het middenveld als in de aanval wordt er één verandering doorgevoerd. Rober González zal samen met Magnus Mattsson als aanvallende middenvelder fungeren. Dan speelt de ploeg van Meijer met de punt naar achteren, waardoor er ruimte is voor twee wat meer aanvallend ingestelde spelers. Voorin mag Kodai Sano zich gaan opmaken voor zijn eerste basisplaats bij NEC. Dit gaat waarschijnlijk ten koste van Sontje Hansen.

Vermoedelijke opstelling NEC: Roefs; Van Rooij, Ross, Verdonk, Van Wermeskerken; Proper, Mattsson, González; Tavsan, Ogawa, Sano.

Foto: Rob Koppers