NEC won tegen Fortuna Sittard voor het eerst dit seizoen een thuiswedstrijd. Een systeemwissel liet NEC een stuk attractiever voetballen, iets waar veel fans om vroegen. Hopelijk kunnen de Nijmegenaren tegen Go Ahead Eagles de tweede thuisoverwinning op rij boeken.

Meijer zal door het goede spel waarschijnlijk opnieuw aantreden in de formatie met vijf verdedigers. Daarin krijgt de oefenmeester ook meer te kiezen. Jordy Bruijn, Joris Kramer en Andri Baldursson zullen weer bij de wedstrijdselectie zitten. Of Ivan Marquez ook bij de selectie zit is nog maar de vraag. De Spanjaard trainde apart, maar er zijn nog wel twee dagen tot de wedstrijd en zelf wil hij graag spelen.

Tegen Fortuna speelde NEC met één controleur. Dat was toen Lasse Schöne en dat ging ten koste van Dirk Proper. Ook Bruijn komt dus terug op het middenveld, waardoor Meijer een hoop te kiezen heeft. Ook wie er in de spits gaat spelen is een interessante vraag. Pedro Marques scoorde woensdag zijn tweede doelpunt dit seizoen en leverde veel arbeid. Van Nany Landry Dimata kan tot nu toe geen van beide worden gezegd. Welke van de twee de voorkeur krijgt is om het even.

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Lartey Sanniez, Marquez (Bronkhorst), Verdonk, El Karouani; Tannane, Schöne, Mattsson; Dimata, Duelund.

Foto: Rob Koppers