Ivan Marquez is er mogelijk niet bij als NEC zondagmiddag aantreedt tegen AZ Alkmaar. De Spaanse verdediger kampt met ziekte en moest zodoende de vrijdagtraining laten schieten. Of hij op tijd hersteld is, is nog maar de vraag.

Als Marquez fit genoeg is, gaat dat ten koste van Rodrigo Guth. Trainer Rogier Meijer gaat het duel met de nummer 4 van de Eredivisie namelijk in met vier verdedigers. Daarom komt er op het middenveld een plekje vrij voor Mikkel Duelund. De Deense middenvelder viel vorige week goed in tegen Vitesse en maakte indruk in de 1-6 oefenzege op Almere City midweeks.

In de spits krijgt Ali Akman weer eens de voorkeur. Magnus Mattsson kampt al lange tijd met een vorm-dip en wordt nu gepasseerd door Meijer. De oefenmeester kan zondag nog altijd geen beroep doen op Jordy Bruijn. De middenvelder is de hele week al ziek. Javier Vet heeft het, net als Marquez, inmiddels ook te pakken. Of Vet er zondag bij is, is nog een vraagteken.

Vermoedelijke opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Guth / Marquez, Odenthal, El Karouani; Schöne, Duelund, Barreto; Tavsan, Akman, Okita