Rogier Meijer ervaart maar weer eens dat het leggen van het laatste puzzelstukje soms wel heel moeilijk kan zijn. De oefenmeester valt zondag tegen Feyenoord terug op zijn vijfmansdefensie, maar heeft nog een ei te leggen over de nummer tien positie. Het duel komt mogelijk te vroeg voor Jordy Bruijn. Hij verscheen vrijdag wel op het trainingsveld. “We bekijken het van dag tot dag”, zei de trainer na de vrijdagtraining.

Tegen Heracles viel Bruijn vroeg uit met een hoofdblessure. Ali Akman verving hem destijds, maar vervulde die rol niet geheel naar tevredenheid. Javier Vet deed dat in de beker tegen FC Groningen met een fraaie assist zeker wel, alleen kwam hij niet geheel ongeschonden uit die wedstrijd. Mikkel Duelund kwam dat dan weer wel en kreeg bovendien een flinke boost door zijn winnende treffer. Genoeg opties dus voor de trainer.

Ten opzichte van het duel met FC Groningen keren Mattijs Branderhorst, Bart van Rooij, Rodrigo Guth en Magnus Mattsson weer terug in het elftal. Tegen Feyenoord heeft Meijer nog altijd niet de beschikking over Joep van der Sluijs, Jonathan Okita en Édgar Barreto. El Karouani zit nog altijd in Kameroen met de selectie van Marokko. Het viertal is er mogelijk weer bij als NEC de competitie 5 februari hervat tegen PEC Zwolle.

Vermoedelijk opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Guth, Marquez, Odenthal, Verdonk; Proper, Bruijn (Vet), Schöne; Tavsan, Mattsson