Mikkel Duelund is nog altijd niet hersteld van zijn voetblessure. De Deen liet de vrijdagtraining dan ook schieten en is er zondag, als NEC het in Enschede opneemt tegen FC Twente, niet bij. Ook Magnus Mattsson moet het duel met de Tukkers laten schieten.

En daarmee is de ziekenboeg niet genoemd, want naast de langdurig afwezigen Rens van Eijden en Mathias de Wolf moet ook Joep van der Sluijs toekijken. Pedro Ruiz trainde vrijdag ook niet mee, maar trainer Rogier Meijer houdt hoop op de diensten van de spits. “Hij viel goed in tegen Vitesse, dus het zou lekker zijn als hij erbij kan zijn.”

De kans is groot dat Dirk Proper door de afwezigheid van Duelund weer terugkeert in het elftal. De middenvelder miste de laatste vier wedstrijden vanwege een blessure, maar lijkt zijn rentree zondag in Enschede te kunnen maken. Een andere optie is Ali Akman in de spitspositie. Het zal allemaal staan en vallen met de formatie die Meijer kiest.

Vermoedelijke opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Barreto, Marquez, Odenthal, El Karouani; Proper, Schöne; Okita, Tavsan, Bruijn

Foto: Orange Pictures