Na de dramatische seizoensopening tegen Excelsior (3-4) aast NEC op revanche. De Nijmegenaren nemen het in de tweede speelronde op tegen Heracles Almelo. Trainer Rogier Meijer lijkt één wijziging door te voeren in zijn basiself voor vrijdagavond.

Dirk Proper was nog geschorst voor de wedstrijd tegen Excelsior na zijn rode kaart tegen AZ vorig seizoen. In Almelo mag de middenvelder weer meedoen en dat lijkt ook te gaan gebeuren. Mees Hoedemakers zal daardoor waarschijnlijk naar de bank verhuizen. De enige verdere wijziging in de opstelling lijkt achterin te zijn. Bram Nuytinck begon tegen de Kralingers nog als linker centrale verdediger met Calvin Verdonk aan zijn rechterkant. Dit werd tijdens die wedstrijd al omgewisseld en waarschijnlijk laat Meijer dit zo staan.

Voorin is Sontje Hansen fit genoeg na zijn vroege wissel van afgelopen zondag. Elayis Tavsan was zijn vervanger, maar raakte geblesseerd. Deze blessure houdt hem even aan de kant, aangezien de rechtsbuiten de afsluitende training donderdag miste. Hij zal er in Almelo dus niet bij zijn. De andere afwezigen zijn Philippe Sandler en Kas de Wit.

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Nuytinck, Verdonk, Baas; Schöne, Mattsson, Proper; Hansen, Ogawa, Larsen.

Foto: Orange Pictures