Zondagavond om 20:00 uur is het tijd voor NEC-PEC. Misschien voelt het als een verplicht nummer tussen alle topwedstrijden door, maar NEC zet bij een overwinning een reuzestap in de race om de vijfde plaats. Zondag heeft Rogier Meijer weer beschikking over een stel belangrijke spelers, waar PEC-thuis nog te vroeg komt voor anderen.

Afgelopen week trad NEC met een flink gewijzigde selectie aan tegen de aartsrivaal uit Arnhem. Met een waslijst aan blessures boekte de formatie van Rogier Meijer, die zijn aflopende contract met een jaar verlengd heeft, de eerste overwinning op Vitesse sinds 2016. Ten opzichte van die wedstrijd ziet de oefenmeester een aantal mutaties binnen zijn ploeg. Meijer begint met het goede nieuws: “Bram (Nuytinck, red.) en Dirk (Proper, red.) zitten bij de selectie en kunnen spelen.” Beide spelers trainden deze week met de groep mee. Nuytinck was niet fit tegen Vitesse, werd vroeg gewisseld, maar is nu weer klaar om te spelen. De verwachting is dat er met Proper voorzichtig wordt gedaan met het oog op de bekerfinale en dat hij op de bank begint.

Voor Bart van Rooij en Lasse Schöne komt PEC nog te vroeg. De twee trainen individueel en worden klaargestoomd om mogelijk een rol van betekenis te spelen in de bekerfinale. Verder is Sontje Hansen, die tegen Vitesse invaller twee keer scoorde, fit genoeg om te beginnen. Daarmee lijkt er geen basisplaats weggelegd te zijn voor Youri Baas, die bij een gele kaart ook geschorst is voor de wedstrijd tegen AZ.

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen, Pereira, Sandler, Nuytinck, Verdonk; Hoedemakers, Chery, Sano; González, Ogawa, Hansen

Foto: Rob Koppers