Voor NEC staat dinsdag de belangrijkste wedstrijd tot nu toe van het seizoen op het programma. In Leeuwarden nemen de Nijmegenaren het in de halve finale van De TOTO KNVB Beker op tegen Cambuur. Dirk Proper is daar niet bij. Hij viel zaterdag in het duel met Sparta uit en is niet op tijd hersteld.

Daarnaast was de vraag wie er onder de lat zou staan. Robin Roefs keepte tot nu de wedstrijden in de beker, maar Rogier Meijer bevestigde tegenover VI dat eerste doelman Jasper Cillessen onder de lat gaat staan in Leeuwarden. Bram Nuytinck is weer fit genoeg om in de basis te starten. De verdediger kampte met een liesblessure, maar viel zaterdag alweer in tegen Sparta. Daardoor verliest Youri Baas waarschijnlijk zijn plaats in het elftal en schuift Calvin Verdonk terug naar de positie links achterin.

Voor de absentie van Proper lijkt een logische vervanger klaar te staan. Lasse Schöne is helemaal hersteld van een hamstringblessure en speelde de afgelopen twee duels als invaller weer mee. Meijer kan er voor kiezen om Mees Hoedemakers als enige controleur op te stellen en dan Rober González als tweede tien op te stellen, maar dat lijkt niet in de lijn der verwachting te liggen. De Spanjaard kreeg in het weekend nog de voorkeur boven Sontje Hansen, aangezien de Amsterdammer niet helemaal fit was.

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Sandler, Nuytinck, Verdonk; Schöne, Chery, Hoedemakers; Hansen, Ogawa, Sano

Foto: Orange Pictures