Na de deceptie van de verloren kwartfinale in de beker, staat voor NEC zondag alweer de volgende wedstrijd op het programma. De ploeg van Rogier Meijer gaat dan op bezoek bij SC Heerenveen. Tijd om echt bij te komen is er dus niet voor NEC.

Het wegvallen van Wilfried Bony in de bekerwedstrijd betekent dat Meijer op zoek moet naar een andere manier om tot meer goals te komen. Iets wat sinds de winterstop moeilijk lukt. Goed nieuws is dan wel weer dat Jonathan Okita lijkt te kunnen gaan starten. De aanvaller speelde de afgelopen twee wedstrijden al dertig minuten mee en lijkt dan nu klaar te zijn voor de basis. Ook Dirk Proper trainde weer helemaal mee en lijkt fit genoeg om mee te doen. Het is bij hem wel de vraag of hij al vanaf het begin start.

Naast Bony gaat ook Jordy Bruijn de wedstrijd tegen Heerenveen missen. De middenvelder viel uit tegen PEC Zwolle met een blessure en miste ook de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Hij trainde vrijdag nog niet mee met de reserves en dus komt ook de wedstrijd tegen Heerenveen te vroeg. Calvin Verdonk lijkt echter wel weer op de bank plaats te gaan nemen. De verdediger was donderdag ziek, trainde vrijdag apart, maar lijkt fit genoeg om erbij te zijn tegen Heerenveen. Verder zijn er volgens Rogier Meijer nog wat kleine pijntjes bij spelers na de verloren kwartfinale, maar bij wie is niet duidelijk.

Vermoedelijke opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Marquez, Odenthal, El Karouani; Barreto, Schöne, Duelund; Okita, Tavsan, Mattsson.

Foto: Orange Pictures