Cas Odenthal krijgt zaterdag tegen MVV Maastricht gezelschap van Kevin Bukusu. De twee vormen het centrum van de verdediging van NEC nu Rens van Eijden drie wedstrijden moet toekijken. Verder worden er geen wijzigingen verwacht bij de Nijmegenaren, die deze week nog een aanvallend ingestelde speler weg zagen vallen.

NEC moet het drie wedstrijden stellen zonder aanvoerder Van Eijden, nadat hij tegen Jong FC Utrecht een rode kaart kregen vanwege slaan. Edgar Barreto schoof in de wedstrijd een linie naar achteren en later kwam Bukusu in het veld om met Odenthal het centrum te vormen.

Trainer Rogier Meijer heeft weinig opties achter de hand als Odenthal of Bukusu uitvalt. Jeugdspeler Guus Gertsen zit op de bank en Terry Lartey Sanniez zou eventueel in het centrum kunnen spelen. Ook middenvelders Javier Vet en Barreto zouden in geval van nood in het hart van de defensie kunnen spelen. Verder Blijft Meijer vast houden aan de tien die de wedstrijden tegen FC Eindhoven en Jong FC Utrecht ongeschonden doorkwamen. Dat betekent dat Beekman en Janga weer het spitsenduo vormen en Edgar Barreto waarschijnlijk op de bank begint.

Meijer ziet zijn groep wel langzaamaan krimpen. Naast de blessures van Ondaan en Van der Sluijs, het vertrek van Gabriël Gulhaci en de schorsing voor Rens van Eijden liep Mathias de Wolf deze week een liesblessure op. Ook hij zal het treffen met MVV aan zich voorbij laten gaan.

Vermoedelijke opstelling: Alblas; Van Rooij, Odenthal, Bukusu, El Karouani; Okita, Vet, Proper, Bruijn; Beekman, Janga.

Foto: Rob Koppers

This poll is no longer accepting votes

Wat verwacht jij van MVV - NEC?
162 votes
×