Zaterdag neemt NEC het in de eigen Goffert op tegen Sparta Rotterdam. Een wedstrijd tegen een directe concurrent, want de Rotterdammers staan één plekje onder de ploeg van Rogier Meijer. De trainer ziet Bram Nuytinck terugkeren in de selectie voor het duel.

Al is de kans wel aanwezig dat Nuytinck nog op de bank begint. Hij trainde pas twee keer mee deze week. Mathias Ross trainde vrijdag nog apart en mist het duel met Sparta. Achterin zal Meijer dus waarschijnlijk wederom kiezen voor Youri Baas als linksback en Calvin Verdonk naast Philippe Sandler centraal.

Tegenover De Gelderlander gaf Meijer aan dat hij ‘één of twee wijzigingen overweegt’. Dat heeft volgens de oefenmeester niks te maken met de komende bekerwedstrijd van dinsdag. NEC neemt het dan in de halve finale op tegen Cambuur. De trainer liet niet los op welke spelers die mogelijke wijzigingen van toepassing zouden zijn.

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Sandler, Verdonk, Baas; Proper, Chery, Hoedemakers, Hansen, Ogawa, Sano.

Foto: Orange Pictures